EuropanProd - producator de sticla FLOAT

Istorie sticla Float

1950 a fost anul in care si-a facut aparitia pe piata din Marea Britanie. Pe piata din Romania, prima sticla FLOAT a fost produsa in urma cu 20 de ani. Acest tip de sticla este un amestec de magneziu, soda, calciu, oxid si nisip de siliciu, “ingrediente” folosite intr-un balans perfect, pentru a obtine un produs de calitate superioara, oferind o suprafață naturală și transparență nedistorsionată, eliminand reflexiile verzi / albastre ale unei sticle obisnuite.

EuropanProd
EuropanProd - sticla FLOAT

Cum se creeaza sticla Float

Sticla plana - FLOAT 3

Dupa procesul de topire, sticla topita la 2.000 de grade Celsius curge din cuptor  intr-o baie de cositor, dupa care trece printr-o camera de racorire. In acest loc, sticla este racita intr-un mod controlat, pana cand ajunge la nivelul temperaturii camerei, avand ca scop prevenirea stresului în sticlă.

EuropanProd - sticla FLOAT

Care sunt avantajele cele mai semnificative cand folositi sticla Float Europan?

EuropanProd - varietate sticla FLOAT

Grosimi sticla FLOAT

2 mm

3 mm

4 mm

5 mm

6 mm

8 mm

10 mm

12 mm

Sticla Float 5
EuropanProd - sticla FLOAT

Versatilitate

Fiecare tip de sticla este mai bine potrivit unor sarcini distincte. Sticla FLOW nu are un coeficient de izolare fonică și termică ridicat, deci nu este indicata folosirea ei in zonele cu trafic intens, iar diferentele de temperatura pot fi resimtite mai usor. De aceea, sticla Float este recomandata sa fie folosita in special pentru zonele interioare, care nu au contact direct cu exteriorul.

În cazul in care se doreste sa se foloseasca sticla Float in zonele exterioare ale incaperilor, este recomandabil sa o folositi in combinatie cu cu alte tipuri de sticlă, precum sticla reflexivă sau control solar. Se utilizeaza cu succes in executia geamurilor termopan, invelitorilor exterioare de sticla ale cladirilor, la sere, etc.

EuropanProd - sticla FLOAT

Izolare termica

Aproape o treime din caldura pierduta a unui spatiu de locuit este datorata schimbului termic din zona ferestrelor, cu toate ca acestea ocupa o suprafata de aproximativ 10% din cea totala. Acesta este si motivul pentru care este atat de importanta calitatea geamului pe care il alegem.

Izolarea termica a unei ferestre este influentata de tipul de sticla folosit, de marimea profilului utilizat, dar si de cantitatea de gaz rar prezent intre foile de sticla. Cel mai folosit gaz este argonul.

EuropanProd - sticla FLOAT

Personalizare geamuri FLOAT

Sticla FLOAT poate fi curbata, sablata, dar si imprimata, in cazul in care doriti sa adaugati un plus de personalitate spatiului Dvs.

Sticla plana - FLOAT 4
Strategia EuropanProd

Sticla de calitate pentru o viata calitativa

"De ce sa fi banal cand poti fi extraordinar?". Sticla de calitate cu personalitate repezinta atat esenta EuropanProd cat si a fiecarui proiect executat.

EuropanProd - Sticla cu personalitate
Sticla vie - EuropanProd

Corect folosita sticla este un element ce da viata oricarui proiect, fiind o "fereastra" catre sufletul fiecarei cladiri

Viziunea EuropanProd
EuropanProd - Sticla cu personalitate

Indiferent ca vorbim despre Geamuri Termopan, Scari din sticla, Cabine de dus, Balustrade sticla, Pereti cortina pentru birouri, Vitrine magazine, Fatade cladiri ... EuropanProd va va fi mereu aproape si gata sa lucreze cu Dv. pentru crearea celor mai uimitoare proiecte.

Sticla EuropanProd - atat de versatila
Viziunea EuropanProd