EuropanProd - prelucrare sticla

Operatiuni de prelucrare sticla

Exista o multime de lucruri pe care oamenii le pot face mult mai bine ca masinile, dar cand vine vorba de crearea de produse din sticla destinate constructiilor: usi, fatade, balustrade, …, produse cu forme diverse si decupaje complexe ce necesita o acuratete deosebita, utilaje ofera cele mai bune rezultate.

EUROPANPROD detine si foloseste utilaje profesionale de ultima generatie  extrem de specializate, care ii permit ca prin programare ACAD  sa realizeze produse din sticla cu marje de deviere infime. Aceste utilaje specializate ne ajuta sa producem produse din sticla extrem de calitative intr-un timp extrem de scurt.

Nu in ultimul rand aceste echipamente extraordinare, ne permit sa cream cele mai deosebite si speciale tipuri de sticla, folosite la cele mai diverse intrebuintari.

EuropanProd - prelucrare sticla

Operatiuni de prelucrare sticla

Procesul este unul automat. Cu ajutorul echipamentelor echipamente, putem taia atat sticla float, cat si sticla duplex. Panourile obtinutes ajung dupa aceea la celelalte zone de prelucrare in vederea obtinerii produsului finit.

Finisarea implica operatiuni de cantuire (prelucrarea muchiilor panourilor de sticla) cu utilaje de moderne ce confera sticlei un aspect placut, siguranta in manipulare si functionalitate.

EUROPANPROD poate executa cant atat pe suprafete drepte, cat si pe suprafete curbe

EuropanProd - taiere sticla

Taierea sticlei

Procesul este unul automat. Cu ajutorul echipamentelor echipamente, putem taia atat sticla float, cat si sticla duplex. Panourile obtinutes ajung dupa aceea la celelalte zone de prelucrare in vederea obtinerii produsului finit.

Avantaje ale echipamentelor automate de taiere sticla:

EuropanProd - Gaurire sticla

Gaurirea sticlei

Prin tehnologia gauririi din ambele parti prezinta un grad de siguranta foarte ridicat.

Pentru securizarea sticlei care are gauri si decupaje, marginile acestora trebuie finisate adecvat

EuropanProd - Laminare sticla

Laminare sticla

Sticla laminata EUROPANPROD reprezinta una dintre cele mai versatile si raspandite tipuri de sticla de sticla. Datorita faptului ca in momentul spargerii fragmentele de sticla raman lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de ranire a persoanelor, o face perfecta pentru crearea de:

pardoseli, copertine, trepte si balustrade din sticla

sticla antiefractie  pt. protectia impotriva vandalismului si efractiei  

geam antiglont si geam rezistent in caz de explozii.

 

Numarul si grosimea foilor de sticla, precum si numarul foliilor EVA intercalate sunt stabilite in functie de dimeniunea geamului laminat, utilitatea si rezistenta in caz de impact sau greutatea pe care trebuie sa o sustina. Gradul de siguranta al sticlei laminate EUROPANPROD creste proportional cu numarul de folii utilizate, dar si greutatea sticlei finale.

EuropanProd - Laminare sticla

Ariile de folosire

Printre ariile de folosire a sticlei rezultata prin laminare se numara:

EuropanProd - Sablare sticla

Sablarea (matuirea) sticlei

Sablarea mecanica a sticlei se realizeaza prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Produsul rezultat prin acest procedeu este mai pretentios, de aceea fiind recomandata tratarea lui cu solutii speciale impotriva patarii.

Sablarea mecanica este folosita pentru realizarea de sticle ornamentale.

O alta metoda este sablarea chimica si consta in matuirea geamului cu ajutorul unor substante acide, puternic corozive. Aspectul rezultat este unul fin si omogen. Sticla astfel sablata este mai usor de intretinut si se pateaza mai greu.

Acest geam poate fi securizat sau laminat, si este des utilizat la compartimentari sticla.

Un al treilea procedeu de obtinere a sticlei sablate este aplicarea foliei autoadezive ce imita sablajul, acest proces conferindu-i sticlei rezistenta la spargere, iar in cazul in care se sparge, folia mentine sticla pe pozitie.

EuropanProd - Sticla securizata

Securizarea sticlei

Securizarea sticlei EUROPANPROD reprezinta un procedeu terminc ce incalzeste sticla la temperaturi cuprinse intre 700-740 C˚ si de racire rapida ulterioara pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a isi pierde elasticitatea.

Cea mai importanta calitate a sticlei securizate este reprezentat de comportamentul acesteia in clipa in care se sparge, bucatile fiind foarte mici si nu mari si ascutite.

Pentru a se asigura acest rezultat in cazuri extreme, foarte importanta este atenta prelucare a muchiilor sticlei.

Geam Panoramic
EuropanProd - Sticla securizata

Propietati sticla securizata

Aria de folosinta este extrem de mare, deoarece produsele tratate astfel ofera:

Strategia EuropanProd

Sticla de calitate pentru o viata calitativa

"De ce sa fi banal cand poti fi extraordinar?". Sticla de calitate cu personalitate repezinta atat esenta EuropanProd cat si a fiecarui proiect executat.

EuropanProd - Sticla cu personalitate
Sticla vie - EuropanProd

Corect folosita sticla este un element ce da viata oricarui proiect, fiind o "fereastra" catre sufletul fiecarei cladiri

Viziunea EuropanProd
EuropanProd - Sticla cu personalitate

Indiferent ca vorbim despre Geamuri Termopan, Scari din sticla, Cabine de dus, Balustrade sticla, Pereti cortina pentru birouri, Vitrine magazine, Fatade cladiri ... EuropanProd va va fi mereu aproape si gata sa lucreze cu Dv. pentru crearea celor mai uimitoare proiecte.

Sticla EuropanProd - atat de versatila
Viziunea EuropanProd