EuropanProd - Geam oglinda

Geamul reflexiv

Geamul reflexiv cunoscut si sub numele de “geam oglinda” are drept principala caracteristica capacitatea lui de a reflecta o mare parte a energiei solare, impiedicandu-se astfel patrunderea ei excesiv in interiorul cladirilor. Drept urmare se imbunatateste considerabil confortul termic mai ales pe timpul verii cat si se va observa o reducere a cheltuielilor cu energia necesara instalatiilor de aer conditionat.

Fatade cladiri
EuropanProd - productie Geamuri reflexive

Cum se produce geamul reflexiv?

Procesul de creare a geamului reflexiv presupune aplicarea unor oxizi metalici pe una din cele doua suprafete ale sticlei.

Variatiile de aspect si functionalitate apar prin folosirea la exterior a depunerilor metalice (clasice cu reflexii argintii si supersilver cu o nunata albastru argintiu), prin folosirea de diferite tipuri de sticla (clare sau colorate in masa) cat si prin utilizarea mai multor variante de grosime a sticlei.

EuropanProd - producator Geam reflexiv

Tipuri de geam reflexiv

Prin folosirea la exterior a stratului de oxizi metalici un GEAM TERMOPAN va capata un efect predomeninat de oglinda (de aici si supranumele de geam oglinda).

In schimb daca acesta este pozitionat pe foaia exterioara, dar in interiorul unui GEAM TERMOPAN atunci efectul de oglinda este mai putin vizibil. Alegerea este a clientului, in functie de efectul dorit.

Protectie solara
Intimitate pe timp de zi

Nu in ultimul rand, exista si clienti care achizitioneaza astfel de geamuri nu doar pentru efectele semnificative impotriva actiunii soarelui, dar si pentru intimitatea oferita pe timp de zi.